Regulier en holistische diergeneeskunde
Dierenarts Ruth Boerekamp
Praktijk voor o.a. acupunctuur, chiropractie en homeopathie
Paard en gezelschapsdieren

Verzorging

Verzorging betekent voor mij op de eerste plaats liefdevolle aandacht geven aan je huisdier. Op zijn tijd een knuffel, aai of compliment is noodzakelijk om de band met je huisdier te versterken en goed te houden.

Hierdoor zal het dier ook graag met je willen blijven ”werken” (denk bijv. aan jachttraining bij de hond). Daarnaast zal het zo ook veel liefde teruggeven (in de vorm van een lik of kopje geven) en graag bij je willen zijn.

Sommige huisdieren zijn ”afstandelijker”, anderen zoeken meer de nabijheid op van de eigenaar. Respecteer de vrijheid van het dier hierin en forceer niets, laat het in zijn waarde. Kijk ook naar het ras en de eigenschappen van het dier om te bepalen of het dier wel echt bij u past.

Daarnaast betekent verzorging ook dat een huisdier met al zijn instincten, behoeftes en kwaliteiten, zowel lichamelijk als op het mentale vlak tot zijn recht komt. Elk huisdier is hierbij een op zichzelf staand dier met zijn eigen behoeftes. Denk aan speurwerk voor een herdershond, fly-ball voor een kruising, of het kunnen klimmen in bomen of krabpalen van katten.