Regulier en holistische diergeneeskunde
Dierenarts Ruth Boerekamp
Praktijk voor o.a. acupunctuur, chiropractie en homeopathie
Paard en gezelschapsdieren

Paardencoaching

In de (top)sport wordt er steeds meer geluisterd naar de stem van het paard. De kracht van verbinding is natuurlijk het meest merkbaar in de gezamenlijke prestaties tussen mens en paard! Maar ook in andere sporten (en het bedrijfsleven en de zorg) geven sessies met paarden veel inzicht in het teamwork of eventuele persoonlijk te overwinnen hindernissen.

Mijn bijzondere voorliefde in het coachen met paarden gaat uit naar het vinden van de juiste match - balans tussen de individuele ruiter en zijn/haar paard op alle niveaus. Aandacht gaat daarbij tevens uit naar het systemisch veld(en), welke een overkoepelende factor is, die onlosmakelijk verbonden is in dit geheel.

Authenticiteit en het kunnen en mogen uitdragen van de kracht en de kwaliteiten van het paard en de individuele ruiter verdienen hierbij de aandacht. Het mooiste is als paard en ruiter werkelijk zichzelf kunnen zijn - verbonden met het grotere geheel en de kudde.

"Uit een paardencoach-sessie":

Had a Horse-coach session with a coachee who's theme was already presenting, before the coachee actually arrived on the scene. The Andalusian horse waiting for her already at the gate.......

"What is felt in the field of Felt Sense, is felt through the heart - and nothing else matters......".

Another magical moment during this wonderful horsecoach session appeared when the dog "Frodo" half way the session suddenly came in through the gate - walking in a straight line - catching up the little cuddle toy mouse used as an anchor (which presented coachees fear) and walked back through the same gate.....

What was left in the centre with the coachee was a (cuddle toy) red heart, space and time written on plates chosen as anchors. The horse in connection with this all.

Het werken met paarden brengt zonder woorden op gevoelsniveau inzicht en vol bewustzijn op het hier en nu. Zij spiegelen puur, zonder oordeel, in dienst van het geheel. Het is zoals het is; niet goed, niet fout, maar zo is het! Opvallend hierbij is dat je heel snel tot de essentie van de vraag komt. Hoe het werkt is moeilijk te beschrijven. In de ervaring is het voelbaar en zichtbaar.

Ik heb zelf de opleiding genoten bij Kifungo, natuurlijk zijn er diverse varianten hierop mogelijk en toepasbaar. Dit omdat geen enkele coach (opleiding) dezelfde is en geen enkele coachee of paard dezelfde is. Echter de kuddegeest van de paarden blijft dezelfde en ze vragen van ons om coherent te zijn, wat zoiets wil zeggen dat je een bent met je eigen voelen, denken en handelen, in het hier en nu, afgestemd met je essentie, in je kracht staat en op deze manier ook dienend kunt zijjn voor de kudde en het geheel.

Wilt u een eigen coach sessie ervaren met paarden of uw eigen paard, dan kunt u een mail sturen of bellen voor meer info wat de mogelijkheden zijn.