Regulier en holistische diergeneeskunde
Dierenarts Ruth Boerekamp
Praktijk voor o.a. acupunctuur, chiropractie en homeopathie
Paard en gezelschapsdieren

Bij welke klacht?

Eigenlijk is elke klacht wel via de holistische visie te benaderen. Soms is het voor het dier beter om toch (daarnaast ook) regulier te behandelen (bijv. trauma, suikerziekte, bot afwijkingen, hartfalen etc.). Ik verwijs dan soms door naar  specialisten in de regio (bijv. röntgenfoto’s, orthopeed of cardioloog). Tevens kan ik naar behoefte (specialistische) operatieve ingrepen verrichten en participeer ik als dierenarts af en toe in de praktijk in de regio (waarneming bij vakantie collega's) t.b.v. de reguliere diergeneeskunde. Echo is daarnaast mogelijk voor paard en gezelschapsdieren.

Zo blijf ik op de hoogte van de reguliere kennis en kunde in de diergeneeskunde en integreer dit in een brede holistische benadering van uw huisdier.

Klachten die holistisch goed te behandelen zijn, zijn o.a.:

Pijn, rugklachten, hernia, chronische diarree of braakklachten, astma, epilepsie (milde vorm), gedragsproblemen of huidklachten.

Ook als aanvulling op een reguliere “normale” behandeling door een dierenarts kan een holistische benadering zinvol zijn. Denk hierbij bijv. aan het verminderen van medicatie zoals pijnstillers en corticosteroïden.