Disciplines in holistische diergeneeskunde

Dierenarts Ruth Boerekamp

PAARDENCOACHING

In de (top)sport wordt er steeds meer geluisterd naar de stem van het paard. De kracht van verbinding is natuurlijk het meest merkbaar in de gezamenlijke prestaties tussen mens en paard! Maar ook in andere sporten (en het bedrijfsleven en de zorg) geven sessies met paarden veel inzicht in het teamwork of eventuele persoonlijk te overwinnen hindernissen.

Mijn bijzondere voorliefde in het coachen met paarden gaat uit naar het vinden van de juiste match - balans tussen de individuele ruiter en zijn/haar paard op alle niveaus. Aandacht gaat daarbij tevens uit naar het systemisch veld(en), welke een overkoepelende factor is, die onlosmakelijk verbonden is in dit geheel.

Authenticiteit en het kunnen en mogen uitdragen van de kracht en de kwaliteiten van het paard en de individuele ruiter verdienen hierbij de aandacht. Het mooiste is als paard en ruiter werkelijk zichzelf kunnen zijn - verbonden met het grotere geheel en de kudde.

www.kifungo.nl

Had a Horse-coach session with a coachee who's theme was already presenting, before the coachee actually arrived on the scene. The Andalusian horse waiting for her already at the gate.......

"What is felt in the field of Felt Sense, is felt through the heart - and nothing else matters......".

Another magical moment during this wonderful horsecoach session appeared when the dog "Frodo" half way the session suddenly came in through the gate - walking in a straight line - catching up the little cuddle toy mouse used as an anchor (which presented coachees fear) and walked back through the same gate.....

What was left in the centre with the coachee was a (cuddle toy) red heart, space and time written on plates chosen as anchors. The horse in connection with this all.

 

 

 

 

 

 

 

 

adres

Dierenarts Ruth Boerekamp

 

Holistische dierenartspraktijk

Paard en gezelschapsdieren

Keerkring 9

2801 DG Gouda

www.dierenartsholistisch.nl

tel: 06 - 10 67 26 60

e-mail: r.e.boerekamp@gmail.com

facebook: dierenartsholistisch