Disciplines in holistische diergeneeskunde

Dierenarts Ruth Boerekamp

Bij welke klacht?

Eigenlijk is elke klacht wel via de holistische visie te benaderen. Soms is het voor het dier beter om toch (daarnaast ook) regulier te behandelen (bijv. trauma, suikerziekte, bot afwijkingen, hartfalen etc.). Ik verwijs dan soms door naar reguliere collega's en/of specialist in de regio (röntgenfoto’s, echo, orthopeed of cardioloog). Tevens kan ik naar behoefte (specialistische) operatieve ingrepen verrichten en participeer ik als dierenarts af en toe in de praktijk in de regio (waarneming bij vakantie collega's) t.b.v. de reguliere diergeneeskunde.

Zo blijf ik op de hoogte van de reguliere kennis en kunde in de diergeneeskunde en integreer dit in een brede holistische benadering van uw huisdier.

Klachten die holistisch goed te behandelen zijn, zijn o.a.:

Pijn, rugklachten, hernia, chronische diarree of braakklachten, astma, epilepsie (milde vorm), gedragsproblemen of huidklachten.

Ook als aanvulling op een reguliere “normale” behandeling door een dierenarts kan een holistische benadering zinvol zijn. Denk hierbij bijv. aan het verminderen van medicatie zoals pijnstillers en corticosteroïden.

adres

Dierenarts Ruth Boerekamp

 

Holistische dierenartspraktijk

Paard en gezelschapsdieren

Keerkring 9

2801 DG Gouda

www.dierenartsholistisch.nl

tel: 06 - 10 67 26 60

e-mail: r.e.boerekamp@gmail.com

facebook: dierenartsholistisch